вторник, 20 марта 2012 г.

Як позбутися розтяжок в домашніх умовах


Якщо Вас турбують розтяжки на шкірі, а звернутися до професіоналів у вас немає можливості, то ви мимоволі замислюєтеся про те, як позбутися розтяжок в домашніх умовах. Ми зібрали деякі поради, як позбутися від розтяжок в домашніх умовах, сподіваємося, що вони вам допоможуть.

Розтяжки з'являються на грудях, животі та стегнах ще в підлітковому віці, але можуть утворитися в будь-який час у зв'язку з різким збільшенням ваги. Під час вагітності ризик утворення цього неприємного зміни шкіри зростає в багато разів, більша частина розтяжок проявляється у жінок після 5 місяці вагітності. Спочатку вони нагадують червонуваті шрами, а потім бліднуть, але, все одно, на шкірі розтяжки дуже помітні.

Вважається, що причиною появи розтяжок може служити тільки надмірна вага, але це не зовсім так. Розтяжки є показником того, що волокна еластину і колагену, що містяться в шкірної тканини, досить сильно пошкоджені, а клітини, їх виробляють, і зовсім зруйновані. Збільшення ваги тіла є додатковим і вирішальним фактором у появі розтяжок. Основною ж причиною утворення розтяжок є надлишкове виділення корою наднирників гормону кортизолу, який руйнує колаген. Це і пояснює той факт, що найчастіше розтяжки утворюються в підлітковому віці і в період вагітності, адже це час самої активної перебудови гормональної системи в організмі.

Під час вагітності шкіра значно витончується і потребує особливого догляду. Для того щоб повернути шкірі еластичність і запобігти появі розтяжок, починаючи з 5 місяці вагітності необхідно зволожувати шкіру спеціальними засобами, благо вибір їх зараз дуже великий. В будь-якій аптеці або косметичному магазині ви зможете вибрати відповідне вам засіб. Правильний догляд за шкірою під час вагітності допоможе уникнути труднощів, пов'язаних з позбавленням від розтяжок.

Якщо розтяжки з'явилися зовсім недавно, спеціальні креми допоможуть швидше їх освітлити і зроблять менш помітними, але позбутися від розтяжок назавжди, на жаль, не вийде. Після пологів косметологи радять приймати вітамін краси (Е), так як він сприяє швидкому відновленню тканин.Приймати його слід тільки після консультації спеціаліста або лікуючого лікаря.

Сучасна косметологія пропонує цілий комплекс послуг з лікування (або зоровому зменшенню) розтяжок. Однією з найбільш дієвих процедур позбавлення від розтяжок є поєднання дермабразії і пілінгу. На самому початку процедури за допомогою спеціального лазера, косметологи освітлюють кровоносні капіляри і потім вже приступають безпосередньо до дермабразії. На шкіру впливають ультразвуком, щоб видалити верхній шар епідермісу і прискорити тим самим регенерацію клітин, підвищивши пружність шкіри. Потім, за допомогою хімічного пілінгу фруктовими кислотами відлущують мертві частки шкіри, це стимулює відновлення клітин.

Але пілінг і дермабразію можна проводити і в домашніх умовах, так як багато ліній косметики стали випускати такі кошти. Просто ефект буде не такий швидкий, як при салонної процедурою.

Для того, щоб позбутися  розтяжок також застосовується метод мезотерапії (більш відомий в лікуванні целюліту), він полягає в тому, що під шкіру вводять міні-дози біологічно активних речовин. Це і вітаміни, і мінерали, і різні гомеопатичні засоби. У салоні краси для кожної жінки обов'язково розроблять індивідуальний підхід в позбавленні від розтяжок. Лікування краще всього починати вже після закінчення годування грудьми, і після консультації лікаря.

Ароматерапевти теж внесли свій вклад в позбавлення від розтяжок, масаж з маслом лаванди, ромашки або троянди сприяє відновленню еластичності шкіри і запобігає появі розтяжок у майбутніх мам.

Комментариев нет:

Отправить комментарий