четверг, 19 апреля 2012 г.

Молокочайная дієта: коментарі та рекомендації




Молокочайная дієта є однією з найпопулярніших методик схуднення. Втім, через свою нетривалість вона навряд чи може називатися дієтою. Це, швидше, розвантажувальні дні, протягом яких потрібно пити спеціальний напій для схуднення - суміш чаю та молока.

В молокочай добре поєднуються і доповнюють один одного корисні властивості цих двох продуктів. Чай допомагає при засвоєнні молока і нейтралізує його бродіння. Молоко, в свою чергу, знімає подразнюючу дію алкалоїдів - незамінних компонентів будь-якого чаю.

Крім того, молокочай - дуже ситний напій. Оскільки пити його можна в необмежених кількостях і в будь-який час, він чудово справляється з почуттям голоду, але при цьому містить мало калорій. Молокочай також має ряд корисних властивостей: його добре пити для профілактики захворювань нервової системи, хвороб серця і нирок. З його допомогою можна зняти набряк і позбутися зайвої жовчі в організмі.

Як готувати молокочай? Що має бути в меню молокочайной дієти?
Класичний рецепт молокочая - додати звичайний чорний або зелений чай в чашку з теплим молоком у пропорції один до одного. Ще один варіант: підігріти 1-1,5 л нежирного молока до 70 градусів, додати туди 2-3 столові ложки чаю, настояти протягом 30 хвилин і процідити.

Запам'ятайте: зберігати молокочай потрібно тільки у холодильнику. Якщо залишити його при кімнатній температурі, він втратить свої корисні властивості і стане непридатним для пиття. Також не варто щільно закривати посуд, в якій зберігається молокочай. Якщо ви хочете підсилити корисні властивості цього напою, додайте в нього трохи меду (1 ст ложка на 1 літр).

Для приготування молокочая підійде будь-який чай, але краще віддавати перевагу крупнолистового. Можна використовувати ароматизовані чаї (тільки натуральні) і чаї з лікувальним ефектом (наприклад, для виведення холестерину). Що стосується молока, то його жирність повинна бути мінімальною.

Меню молокочайной дієти
Якщо ви вирішили худнути за допомогою молокочая, ви повинні відмовитися від будь-якої їжі протягом всієї дієти і пити тільки молокочай. Також вітається мінеральна вода (2,5-3 літра), яка допомагає позбутися від шлаків. Молокочай можна пити як холодним, так і теплим. Єдина умова - перед вживанням його треба розбавляти з водою (1:1).

Тривалість молокочайной дієти - 1-3 дні, але більш інтенсивно втрата ваги відбувається саме в перший день, тому продовжувати дієту немає ніякого сенсу. Судячи з відгуків, молокочайние розвантажувальні дні обіцяють схуднення на 1 або 2 кг за 1-3 дня. Якщо ви хочете зробити процес схуднення на молокочай простіше, пийте цей напій замість вечері. Через тиждень такого режиму ви втратите близько 2 кг.

У цієї дієти є протипоказання: на ній не варто сидіти людям, які погано засвоюють молочний білок, а також тим, хто відчуває труднощі з висновком рідини з організму.

Комментариев нет:

Отправить комментарий