пятница, 6 апреля 2012 г.

Як позбавитися від лупи


Лупа є досить поширеною і вкрай неприємною проблемою, при якій частинки верхнього шару шкіри відділяються від волосистої частини голови у вигляді білих пластівців. Фактично лупа - це результат прискореного процесу злущення відмерлих клітин шкіри голови, хоча причини появи лупи насправді вельми різноманітні.

Лупа - захворювання не смертельне, швидше подразнюючу і неестетичне, крім того утворення лупи може прискорити появу й інших проблем у вигляді прищів на обличчі, шиї і спині. Однак необхідно знати і пам'ятати про те, що все це виліковне, просто для позбавлення від лупи доведеться докласти трохи зусиль.

Перш за все, обов'язково слід дотримуватися правильного раціону харчування і виконувати всі правила особистої гігієни. Це перший крок у боротьбі з лупою. Пийте багато води і їжте свіжі фрукти для того, щоб постійно підтримувати водний баланс шкіри. Відмовтеся від шкідливої ??їжі, жирних та гострих продуктів, оскільки вони тільки погіршують проблему, викликаючи підвищений відділення шкірного жиру.

Правильне харчування і гігієна - це фундамент, на якому будується все подальше лікування. Якщо ви виявили у себе лупа, то тепер вам необхідно мити волосся м'яким шампунем щодня. При митті волосся круговими рухами масажуйте голову, оскільки бруд і жир накопичується саме в її волосистої частини, а бруд і жир в поєднанні з бактеріями - це ідеальна середу для розвитку лупи.

Шампунь необхідно ретельно змити, адже його залишки на волоссі також сприяють посиленому утворенню лупи. А от від лаку від волосся і фарб для волосся доведеться тимчасово відмовитися.

Для лікування лупи дуже корисними можуть виявитися гарячі масла, наприклад маслинова олія. Налийте його в підходящу ємність і поставте на водяну баню. Коли масло грунтовно нагріється, то його необхідно втерти в коріння волосся і зробити масаж голови кінчиками пальців. Масаж виконується невеликими круговими рухами і сприяє поліпшенню кровообігу і оздоровлення шкіри.

Пажитник - чудовий цілющий засіб для лікування лупи. Замочіть на ніч жменю насіння пажитника у воді. Вранці їх необхідно розтерти в однорідну суміш, нанести на шкіру голови, залишити на годину, а потім ретельно змити простою водою. Така суміш не тільки володіє потужним антибактеріальну дію, але й надає волоссю яскравість і шовковистість.

Сік лайма чи лимона - це ще один варіант ефективного ліки від лупи. Головне не застосовувати його в чистому вигляді, а знову ж таки змішати з оливковою олією, зробити масаж голови і залишити цю суміш на годину. Якщо робити таку масажну маску раз на два дні, то результат довго чекати себе не змусить. Після того як ви змили цю маску, прополощіть волосся водою з невеликим додаванням оцту.

Суміш соку з імбирного кореня та соку буряка також дозволяє позбутися від лупи. На тертці натріть імбир і видавіть з нього сік, тепер підготуйте буряковий сік, змішайте їх і за допомогою цієї суміші зробіть масаж голови, залиште на годину і потім ретельно змийте.

Для менш трудомісткою в приготуванні маски виконайте таку ж процедуру за допомогою яблучного соку, розведеного теплою водою. Найчастіше проблема лупи може бути вирішена протягом одного-двох тижнів за умови правильного харчування та застосування масажних масок. Якщо ж проблема за цей період часу не зникла або хоча б не зменшилася, то тоді необхідно звернутися до лікаря на предмет обстеження, оскільки в даному випадку лупа може сигналізувати про порушення роботи внутрішніх органів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий