четверг, 12 апреля 2012 г.

Очищення організму маслом



Очищення організму маслом практикується у багатьох напрямках народної медицини. В індійській Аюрведе вживання масел і використання їх під час масажу - справжня культура. Певні масла наносяться на життєво важливі точки організму в залежності від пори року і доби, а підбір масел, на яких готується їжа, довіряється тільки фахівцеві. У західній народної традиції все набагато простіше. Існують певні методики прискорення травлення за допомогою технічних масел, і техніки пиття рослинного масла для очищення нирок, печінки і ШКТ. Однак перш ніж приступати до очисних процедур, необхідно пройти повне обстеження - не всі народні кошти однаково нешкідливі для організму. В ідеалі, вони повинні підбиратися індивідуально, щоб кожна людина могла бути впевненим, що шкоди лікування не принесе.

Очищення організму касторовою олією


Кетамін - відоме проносне. Це технічне масло, що викликає різке скорочення гладкої мускулатури кишечника. В результаті його дії, калові маси дуже швидко евакуюються. У 20-му столітті касторку призначали від непрохідності кишечника, і при хронічних запорах. Однак пізніше з'ясувалося, що цей засіб не лікує, а лише приносить тимчасове полегшення. Застосовувати масло для очищення радять разом з вегетаріанської дієтою. Слід повністю відмовитися від тваринного білка - сиру, молока, м'яса. Протягом очисної тижня харчуються кашами, фруктами і овочами. Увечері після вечері беруть половину чайної ложки касторової олії, запиваючи склянкою теплої води. Вранці, перед сніданком слід випити склянку води. Цей рецепт - сильне проносне, тому його прийом потрібно поєднувати з вживанням вітамінно-мінеральних комплексів і великої кількості води, щоб не допустити зневоднення.
Очищення організму оливковою олією

Існують два поширені рецепта очищення організму оливковою олією. Перший спрямований на очищення кишечника, прискорення травлення. Він полягає в прийомі 1 столової ложки оливкової олії разом зі склянкою теплої води рано вранці натщесерце. Пити масло таким способом радять протягом 14 днів, харчуватися треба по обмежувальної вегетаріанської дієти. Не рекомендується вживання чорної кави, алкоголю, а також паління.Посилити очисний ефект може відвідування лазні або сауни.

Другий рецепт призначений для очищення печінки. За три дні до чищення слід перейти на повністю натуральну дієту, відмовитися від будь-яких напівфабрикатів, консервів і концентратів, у тому числі і від розчинної кави. Для того, щоб провести одну чистку беруть 15 г оливкової олії і 150 мл свіжого лимонного соку. Приблизно в 7:00 вечора слід випити 1 чайну ложку масла, через 10 хвилин - ковток соку. Продовжувати так треба протягом години, поки не закінчаться масло і сік. Потім необхідно прийняти лежаче положення і на область печінки покласти грілку з теплою водою. Приблизно в 11:00 процес очищення почнеться, так що практикувати цю процедуру краще перед вихідними.
Очищення організму соняшниковою олією

Очищення організму соняшниковою олією призначено для відновлення регулярного стільця. У перший тиждень процедур вранці слід випивати чайну ложку масла, запиваючи склянкою води. У другу - дві чайні ложки. І так, протягом місяця, необхідно дійти до повної ложки соняшникової олії.

Слід усвідомлювати, що будь-які масляні рецепти не рекомендуються при захворюваннях печінки, панкреатитах, ожирінні, хворобах серця. Ну а офіційна медицина вважає, що «чистити ШКТ» потрібно тільки перед порожнинної операцією або в разі хронічної непрохідності.

Комментариев нет:

Отправить комментарий