воскресенье, 29 апреля 2012 г.

Літнє взуття: як ми його вибираємо?


У літню пору ми всі хочемо виглядати красивими, легкими, повітряними. Наш зовнішній вигляд багато в чому залежить від взуття, яку ми носимо. Але і деякі серйозні проблеми зі здоров'ям ніг можуть бути викликані річної взуттям. У літній сезон, ноги більш уразливі і великий ризик отримання дрібних травм, ранок хвороб або роздратування, ніж в інші пори року.

• Загальною проблемою для багатьох жінок є тріщини на п'ятах. Ми часто скаржимося через надзвичайно сухий і потрісканої шкіри в області п'ят, явище, яке відбувається, як правило, через взуття з відкритою п'ятою. Щоб уникнути цієї проблеми, то бажано, замінити сандалі або шльопанці на літні туфлі з закритою п'ятою.

• Крім того, використовуйте спеціальний крем для ніг, який зволожує, пом'якшує шкіру на п'яті. Належний догляд відновить еластичність і пружність шкіри і не принесе нам головний біль, навіть якщо ми носимо відкрите взуття.


• Спортивні сандалії пропонують додаткову опору, і тому є ідеальним вибором у спекотні місяці - правильно вентилюють шкіру і підтримують стопу і гомілковостопний суглоб.

    Але лікарі не рекомендують використовувати шльопанці або сандалі з шнурком між пальцями ніг. Цей тип взуття дійсно може дратувати шкіру між пальцями і викликати появу висипу, міхурів або мозолів.

• Дуже важливо, купити літнє взуття, відповідного розміру, яку буде зручно носити і не принесе шкоди нашим ногам. Коли збираєтеся купувати взуття, вивчіть її уважно і переконайтеся, що вона зручна і досить широка, щоб не здавлювала пальці. Важливо щоб нога дихала вільно.

• Загострена літнє взуття може дратувати деяких з вже існуючих дефектів стопи і кісток пальців або може посилити шкірні інфекції. Для таких проблемних ніг важливо підібрати круглий носок.

• Якщо ви хочете тестувати свою літнє взуття, намалюйте форму вашої ноги на аркуші паперу, а потім покладіть на цей малюнок ваш черевик.Якщо пальці на аркуші паперу виходять за межі ваших туфель, значить у вас занадто вузькі або маленькі туфлі для вашої ноги.

• Для дітей, переважно моделі, які не дозволяють нозі ковзати і забезпечують більшу гнучкість. Спортивні сандалії або літні черевики, які підтримують щиколотки є хорошим вибором Крім того, вкрай важливо, щоб діти носили відповідне взуття, коли виконують фізичні вправи. Для запобігання нещасних випадків для кожного виду спорту потрібно підібрати спеціальну літнє взуття.

• Люди з діабетом повинні приділяти особливу увагу догляду за ногами під час літнього періоду. Через поширеного захворювання у діабетиків, як периферична нейропатія або "оніміння" ніг - є ризик, що вони не помітять подряпину або ранку, викликану шипом, гострим осколком або іншим стороннім предметом.

• Влітку ноги сильно страждають від спеки - опухають і болять. Іноді, щоб полегшити цей стан, достатньо, щоб тримати їх кілька хвилин у теплій воді з додаванням морської солі. Масаж зволожуючим кремом благотворно впливає на стан ніг в цій ситуації. Але якщо ваші ноги болять в кінці кожного дня, бажано порадитися з лікарем, щоб точно визначити, в чому проблема хвороби ваших ніг.

Можливо, ваша літнє взуття - незручна і вимагає заміни.

Комментариев нет:

Отправить комментарий