вторник, 10 апреля 2012 г.

Як перестати гризти нігті


До цих пір невідома справжня причина, через яку люди набувають звичку гризти нігті. Одні дослідники вважають, що така звичка передається у спадщину, інші думають, що це наслідок стресових ситуацій. Насправді, науці точно невідомо, що провокує людину до таких дій. Ясно одне - необхідно з'ясувати, як перестати гризти нігті, і позбутися від цієї звички.



Діти, вік яких більше трьох років, набувають звичку гризти нігті, дивлячись на батьків або близьких людей. Це можуть бути і їхні однолітки в дитячому саду або яслах. Відучити малюків гризти нігті можна різними способами. Найголовніше, треба вчасно помітити, що дитина гризе нігті. Для цього необхідно приділяти дитині більше уваги, відволікати його якимись корисними заняттями, розповідати, чому гризти нігті - це погано. У дітей дуже яскрава уява, і якщо тато чи мама зможуть пояснити йому, як перестати гризти нігті, а ще краще на прикладі мультяшних героїв показати і розповісти, що таке мікроби, то дитині не складе труднощів відмовитися від шкідливої ??звички.
Якщо дитина ходить до школи, а шкідлива звичка вже вкоренилася, можна придумати що-небудь в якості мотивації. Наприклад, запропонувати дитині не гризти нігті протягом двох тижнів, а натомість пообіцяти йому цікаву поїздку або покупку цікавої книги. Дівчаткам можна запропонувати намалювати на нігтях малюнок, можливо, їм буде шкода гризти нігті з такою прикрасою. Сьогодні виробники косметичних засобів випускають спеціальні лаки, гіркі на смак, щоб відучити тих, хто гризе нігті, від цієї звички.

Підлітки, особливо дівчатка, вже в стані зрозуміти, що нігті є предметом краси і показником того, наскільки людина приділяє увагу своєму зовнішньому вигляду.
Але мабуть, не всі діти, а часом і дорослі добре розуміють, що вигляд людини, гризе нігті, не тільки не викликає естетичної насолоди, а й просто напросто відштовхує. Крім того, під нігтями знаходяться колонії мікробів, які, потрапляючи в шлунок, можуть спровокувати різні захворювання.Насамперед, треба згадати, що в наш час зараження гельмінтами, не є рідкісним захворюванням. А от позбутися глистів іноді буває досить непросто.
Зрозуміло, що гризти тверді і міцні нігті не вийде, люди обгризають слабкі й м'які нігтьові пластини. Це привід задуматися про те, що з вашим здоров'ям щось не так. Можливо, ослаблений імунітет, або брак якихось мікроелементів і мінералів. В цьому випадку бажано зробити спеціальні заходи по відновленню здорових нігтів. Допоможуть оздоровити нігті ванночки з додаванням морської солі. Зміцнити нігті можна буде і за допомогою біологічно активних добавок, у складі яких є необхідні речовини, що сприяють зростанню і зміцненню нігтів.
Ніхто не зможе більш наочно пояснити молодим дівчатам, як перестати гризти нігті, ніж професійний майстер з манікюру. Мова йде про нарощених нігтях. По-перше, нарощені нігті настільки міцні, що навряд чи у когось виникне ідея їх відгризти. По-друге, з такими нігтями, будь-яка дівчина відчуває себе по-іншому. І навіть її поведінка зазнає змін. Вона починає розуміти, як красиво буде виглядати її руки. Доглянуті блискучі нігті з красивим манікюром змушують оточуючих людей з великою увагою і повагою звертати увагу на молоду дівчину. Швидше за все це їй сподобається, і звичка гризти нігті пропаде назавжди.
Молодим людям треба пам'ятати, що зовнішній вигляд є запорукою їх майбутнього добробуту та успіху.

Комментариев нет:

Отправить комментарий