среда, 4 апреля 2012 г.

Як зробити манікюр в домашніх умовах? Догляд за кутикулою


Одним з найважливіших етапів манікюру в домашніх умовах є догляд за кутикулою. Часом ми забуваємо про цю хоч і маленькою, але дуже важливою частинці нашої шкіри.

Кутикула, розташована уздовж усього підстави нігтьової пластини, виконує захисну функцію. Вона не дає стороннім частинкам і різним бактеріям проникати в підставу нігтя. І доглядати за нею потрібно також, як ви доглядаєте за своїми руками і нігтями.

Під час манікюру професійні майстри видаляють кутикулу. Навіщо це робити, якщо кутикула відіграє настільки важливу роль? - Запитаєте ви.

А робиться це для того, щоб видалити мертву шкіру на кутикулі, яка з часом утворюється у кожної з нас. А якщо цього не зробити, тоді омертвілі частинки шкіри засохнуть, і нігті придбають зовсім не естетичний вигляд, з'являться задирки, а разросшиеся шари шкіри на нігтях не дадуть їм нормально рости.

Ще кілька років тому майстри манікюру вдавалися до обріза манікюру - тобто манікюру, в якому кутикула просто обрізають за допомогою спеціальних ножиць або щипців.

Але з часом цей спосіб почав втрачати свою актуальність, оскільки майстри прийшли до висновку, що обрізаючи кутикулу, вони відкривають ворота для різних інфекцій, а знову виросла шкіра стає набагато грубіше, ніж раніше, вона швидше розростається, тріскається і на руках все частіше починають утворюватися задирки.
Догляд за кутикулою - основні правила.

Що ж робити в такому випадку? Як правильно доглядати за кутикулою, щоб не нашкодити собі?


Кожен раз, коли ви доглядаєте за своїми руками і нігтями, не забудьте тими ж засобами гарненько масажувати і кутикулу. Від цього вона стане м'якшою і еластичнішою, буде щільно прилягати до нігтьовим пластин і не заподіє зайвого клопоту під час манікюру.

Під час манікюру в домашніх умовах використовуйте спеціальні засоби для розм'якшення кутикули. Це можуть бути як магазинні препарати, так і народні засоби для кутікули.средства для кутикули

Перед тим, як приступити до обробки кутикули, нанесіть спеціальний засіб на підставу нігтя, гарненько помасажуйте ці місця протягом 3-4 хвилин, можна зробити ванночку для нігтів.

Коли кутикула розм'якшиться, як слід, візьміть спеціальну паличку з апельсинового дерева і акуратно відсуньте кутикулу якнайдалі. Не робіть різких рухів, щоб не травмувати ніжну шкіру.

Якщо регулярно проводити подібну процедуру, тоді кутикула буде завжди в доброму та доглянутому стані, а про проблему задирок ви і не дізнаєтеся.
Чого не можна робити під час догляду за кутикулою?

    Вкрай не рекомендується обрізати кутикулу за допомогою манікюрних ножиць. Адже таким чином можна нанести серйозну травму своїй шкірі, а вилікувати її потім буде дуже складно.

    Якщо кутикула запалена - не чіпайте її. Краще підлікуєте її маслом чайного або апельсинового дерева, і тільки тоді, коли вона буде повністю здорова, приступайте до обробки.

    Якщо вам вдалося все таки травмувати кутикулу, захищаєте ранку спеціальними пластирами під час ведення домашнього господарства, щоб не занести інфекцію.

    Ні в якому разі не відгризають кутикулу - нічого хорошого цей спосіб не принесе вашим нігтям. Якщо кутикула потріскалася, краще заклейте ніготь пластиром, а вдома акуратно обріжте це місце спеціальними щипчиками і обробіть антисептиком.

Намагайтеся зайвий раз не обрізати кутикулу, краще правильно за нею доглядати, і тоді ваші нігті будуть завжди в чудовому стані!

Комментариев нет:

Отправить комментарий