среда, 18 апреля 2012 г.

Парова ванна



Пар сприятливо діє на судинну систему особи, підсилює кровообіг і потовиділення. Шкіра очищається від пилу, мертвих клітин, виділень сальних і потових залоз. Особливо рекомендується така процедура при грубої, жирній шкірі з вуграми.
Парова ванна протипоказана при важких хворобах серця, бронхіальній астмі, порушеннях кровообігу, при схильності до розширення судин і червоності особи.

Час дії парової ванни різному: при сухій шкірі - 3 хвилини, при нормальній - 5, при жирній - 8-10 хвилин. На думку більшості косметологів, таку чистку особи необхідно проводити раз на два тижні, а при сухій шкірі - раз в 2 - 3 місяці.

Зробити її можна і в домашніх умовах. Для цього нічого, крім махрового рушника і тазика Вам не понадобітся.Еслі у Вас суха шкіра, не забудьте попередньо нанести на обличчя тонкий шар живильного крему. Температура води повинна бути ° С.
Особа вмивають, волосся пов'язують косинкою. Рушником накривають голову і посудину з гарячою водою.
Якщо стане дуже жарко, зробіть маленьку віддушину.

Корисно використовувати для парових ванн лікарські трави. Для жирної шкіри рекомендуються збір із звіробою, деревію, польового хвоща, белокопитніка, подорожника, календули, крапками, лепехи, волошок; для сухої і нормальної шкіри - з глоду, кореня женьшеню, ромашки, шавлії, м'яти.

Посилити дію парової ванни можна, зробивши після неї сольову чистку. На ватяний тампон нанесіть мильну піну, небагато соди і солі і протріть місця скупчення пір і вугрів. Для жирної чи грубої шкіри ватяний тампон можна замінити нежорсткої щіточкою. Цю мильну суміш потримайте пару хвилин на обличчі, а потім гарненько змийте прохолодною водою.




Комментариев нет:

Отправить комментарий