четверг, 5 апреля 2012 г.

Догляд за довгим волоссям


Довге волосся займають одну з лідируючих позицій у переліку речей, найбільш збудливих чоловіка в жінці. Довге волосся завжди залишаються в моді, дарують можливість часто змінюватися завдяки різним укладання, зачісок і способам носіння і взагалі є ототожненням жіночого начала.

Разом з тим довге волосся потребують особливого догляду та уваги. Якщо ви хочете, щоб ваші пасма викликали тільки захоплені погляди, доведеться витратити на це трохи зусиль і часу і навчитися правильно доглядати за довгим волоссям.
  Як мити довге волосся

Почнемо з щоденних гігієнічних процедур, зокрема, з миття. Оскільки довге волосся завжди жирніше біля коріння і сухі на кінцях, слід вибирати шампунь для комбінованих волосся або використовувати різні шампуні: для миття прикореневій частині волосся - шампунь для жирного, а для миття решт - шампунь для сухого волосся.

Отже, розчешіть волосся і змочіть їх теплою водою. Гарячу і холодну воду для миття волосся використовувати не рекомендується. Розітріть невелику кількість шампуню між долонями і спіньте на голові. Вимийте шкіру і коріння волосся і акуратно змийте шампунь. Потім повторіть процедуру, залишивши шампунь на голові на 2-3 хвилини. Сенс в тому, що перший раз ми змиваємо бруд і жир з голови, а другий раз даємо можливість активним компонентам шампуню подіяти і проникнути вглиб, живлячи та зволожуючи шкіру голови.

При другому митті можна додати в шампунь краплю-другу ефірного масла, покликаного боротися з жирністю волосся. Це може бути, наприклад, масло кедра.

Середину і кінчики пасом помийте шампунем для сухого волосся, в який можна додати ефірне масло для зволоження, наприклад, масло виноградних кісточок. В кінці нанесіть на пасма бальзам, відступивши від коренів, щонайменше, сантиметрів десять, і через 3-4 хвилини змийте.

Тепер волосся слід ретельно вимити проточною теплою водою, щоб в них не залишилося миючих засобів. А закінчити миття довгого волосся рекомендується ополіскуванням холодною водою в напрямку від коренів до кінчиків. Дуже корисно буде використовувати для ополіскування лимонну воду або трав'яні відвари. Підійдуть відвари звіробою, ромашки, кропиви, шавлії, лопуха.

Після миття волосся відіжміть і промокніть рушником. Ні в комі випадку не потрібно їх терти. Якщо є необхідність - замотайте на голову рушник буквально на кілька хвилин, щоб воно ввібрало зайву вологу, і відразу ж знімайте, інакше волосся запариться і потьмяніють.

Мити довге волосся рекомендується один раз в 2-3 дня.
  Сушка довгого волосся

Як і в будь-якому іншому випадку, довге волосся не рекомендується сушити феном. І взагалі намагайтеся оберігати їх від будь-якого пошкодження, оскільки вилікувати та відновити їх значно важче, ніж короткі. Тому до фену вдавайтеся тільки по великих святах, даючи волоссю можливість сохнути самостійно.

Якщо свято настав, перед сушінням розчешіть волосся, почекайте, поки вони трохи підсохнуть, і починайте сушити їх феном з середини до кінців, залишивши прикореневу частину наостанок. При цьому бажано не використовувати гарячий потік повітря.

Не забувайте про термозахисних засобах, але взагалі намагайтеся не зловживати косметикою для волосся: вона ускладнює і брудні волосся, які й без того швидко падають під вагою власної ваги.
  Розчісування довгого волосся

Розчісувати можна тільки злегка вологе волосся, але ніяк не мокрі. Починати завжди слід з кінчиків, поступово піднімаючись вгору. При цьому пасма біля основи голови слід притримувати вільною рукою, щоб зменшити травмування і висмикування волосся.

Довге волосся не рекомендується розчісувати щіткою. Краще для цього вибрати гребінь з рідкими круглими зубами.
  Загальні рекомендації по догляду за довгим волоссям

І ще кількох рад власницям довгих пасом:

    Не носіть гумки і шпильки постійно в одному і тому ж місці.
    Вибирайте гладкі та м'які прикраси для волосся, не чіпляють і не висмикують їх.
    Застосовуйте домашні маски для довгого волосся.
    Питайте довге волосся, бо природного жиру, який виділяється шкірою, вистачає лише на кілька сантиметрів пасом.
    Носіть головний убір у холодну пору року.
    Захищайте волосся від вітру і сонця влітку.
    Намагайтеся мити волосся тільки в м'якій воді.
    Регулярно подрезайте кінчики волосся, запобігаючи їх перетин.
    Обробляйте кінчики довгого волосся спеціальними засобами.
    Заплітайте довге волосся на ніч в косу.
    Намагайтеся не фарбувати довге волосся або використовувати для цього щадні безаміачние фарби.
    Регулярно приймайте вітаміни, в тому числі і для волосся.

1 комментарий:

  1. Для того чтобы не нужно было волосы восстанавливать требуется изначально использовать качественные средства, ведь профессиональная косметика для волос это гарантия здоровья волос

    ОтветитьУдалить