вторник, 3 апреля 2012 г.

Боротьба з прищами в домашніх умовах

 
Боротьба з прищами в домашніх умовах, способи і методи боротьби з прищами на обличчі

Молодість - щасливий час, наповнена світлими надіями, мріями та станом закоханості. Всі дівчата і юнаки прекрасні в цьому віці, адже вони переповнені нестримною жагою до життя і в той же час так ніжні і зворушливо чарівні. Як це не сумно, але все ж не для всіх цей період настільки безтурботний і прекрасний, адже деяким доводиться вести нескінченну війну з найжахливішими противниками квітучої молодості - вуграми і прищиками.

У чому ж причина появи прищів?

Першопричиною всьому є гіперактивність сальних залоз, обумовлена, як правило, статевим дозріванням, гормональними зрушеннями, жарким кліматом, неправильним харчуванням.

Надмірне виділення шкірного сала призводить до забруднення пор, у зв'язку з цим збивається оптимальний режим функціонування сальних залоз. Закупорені пори є ідеальним місцем для поширення бактерій і, відповідно, появи запалень і прищиків, які не надають їх власникам привабливого зовнішнього вигляду.

Не особливо приємним моментом є ще й те, що навіть якщо ненависний прищик пройшов, на шкірі може залишитися рубець. Імовірність появи рубців збільшується, якщо ви власними силами методом «видавлювання» намагаєтеся позбутися від злісного шкідника. Видалити рубці не просто, так що вони можуть залишитися на шкірі.

Найскладніше запобігти появі прищів людям з жирним типом шкіри, навіть якщо вони дотримуються правильного і регулярного догляду.Але можна мінімізувати ймовірність появи прищиків, слідуючи нескладним правилам:

1. Дотримуйтесь чистоту засобів особистої гігієни, таких як постільна білизна (в особливості наволочки), рушники та інше, в іншому випадку несвіже білизна може стати причиною появи запалень.

2. Ні в якому разі не намагайтеся видавити прищики власними силами. Це тільки погіршить ситуацію, адже можуть з'явитися нові запалення на сусідніх ділянках, а також висока ймовірність того, що залишаться рубці.

3. Віддавайте перевагу якісній декоративної косметики, яка має нежирної текстурою. Якщо є можливість, то намагайтеся звести до мінімуму використання таких засобів як тональні креми і рум'яна.

4. Не забувайте видаляти макіяж перед сном.

5. Підберіть для щоденного догляду засоби, що відповідають вашому типу шкіри.

6. Правильно харчуйтеся. Їжте більше фруктів і овочів, а ось споживання жирного та гострого в їжу, навпаки, зведіть до мінімуму. Щоб утамувати спрагу, пийте чисту воду, зелений чай або свіжовичавлені соки, а не солодкі газовані напої.

Дотримання цих нескладних правил обов'язково допоможе знизити кількість нових прищів на вашій шкірі

Комментариев нет:

Отправить комментарий