воскресенье, 15 апреля 2012 г.

Маски для обличчя з овочів



Літо - сприятлива пора для експериментів з масками для обличчя. Проте маски з овочів можна робити і протягом року, благо, що взимку овочі не в такому дефіциті, як ягоди, але так само містять велику кількість вітамінів і мікроелементів. Отже, пропонуємо кілька рецептів овочевих масок домашнього приготування.


Картопляна маска для сухої шкіри
Відваріть картоплю в мундирі (з метою збереження поживних речовин), потовчіть з додаванням молока та оливкової олії. Додати вівсяні пластівці, розмочені в теплому молоці, і жовток сирого яйця. Досить потримати цю суміш 15 хвилин. Змивати теплою водою. Можна зробити маску із звичайного пюре: картопля, молоко або вершки, рослинне масло. Але домазивать у міру підсихання верхнього шару.

Аналогічну маску можна зробити з додаванням гліцерину. Відварену картоплю потовкти з молоком, додати ч.л. гліцерину. Така маска відмінно пом'якшує шкіру обличчя та зони декольте.

Віджатий сік свіжої картоплі (якщо їм регулярно протирати обличчя) благотворно впливає на проблемну шкіру з прищами.
Кабачкова маска для сухої шкіри

М'якоть кабачка натерти на тертці. Викласти на заготовку з марлі на особу (з прорізами для очей). Маска відмінно зволожує і тонізує шкіру. Змивати теплою водою.
Капустяна маска для жирної шкіри

Квашену капусту накладають на шкіру обличчя, можна поверх марлі. Відмінно відбілює, пом'якшує, живить шкіру. Змивати краще настоєм з шавлії або ромашки.

Також можна зробити маску з свіжої капусти. Для цього капусту пропустіть через м'ясорубку. В отриману кашку додайте збитий білок яйця (для сухої шкіри - жовток), а також сметану з малою часткою жиру для жирної шкіри, і з підвищеним вмістом жиру - для сухої.
Відбілююча маска з петрушки

Свіже листя петрушки подрібнити. Додати молока або сметани (для жирної і сухої шкіри відповідно) і накласти на обличчя. Відмінно відбілює (особливо у кого є пігментні плями) і забезпечує шкіру вітамінами.
Тонізуюча сирно-огіркова маска

Нежирний сир в обсязі однієї столової ложки розбавляють молоком, додають ч.л. оливкового масла, а також зелень петрушки і подрібнений огірок.Час утримання - до двадцяти хвилин. Добре живить і тонізує шкіру обличчя.
Вітамінна морквяна маска

Моркву натріть на дрібній тертці. Додайте оливкове масло і жовток сирого яйця, або замість олії можна використовувати картопляний крохмаль. Така маска відмінно розгладжує шкіру.
Огіркова маска

Натертий на тертці огірок змішують з вершками і накладають на обличчя. Змивають теплою водою. Відмінні властивості даної маски - відбілювання і розгладження. Ви можете також просто накласти на обличчя і шию м'якоть огірка і потримати 15 хвилин.
Маска для обличчя з томатів

Помідорні маски мають тонізуючу, зволожуючим і підтягуючим властивістю. Для додання шкірі тонусу достатньо намазати шкіру соком свіжого помідора і в міру підсихання змити теплою водою. Для досягнення підтягує ефекту м'якоть помідора змішують зі збитим білком яйця. Залишити на п'ятнадцять хвилин, змити прохолодною водою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий