суббота, 14 апреля 2012 г.

Як швидко позбавитися від синяка?


Якщо травма загрожує розростися в неприємну гематому - синець, то необхідно вжити термінових заходів. Як швидко позбавитися від синяка? У перші хвилини можна накласти лист капусти, який необхідно попередньо злегка пом'яти, видалити жилку і помістити на місце появи синця.

Досить дієвим профілактичним засобом є лід. Прикладати його треба кілька разів. Холод подіє на судини сужающим чином і під шкіру крові витече менше. А значить, і синяк буде не такий великий і помітний.

Якщо льоду не опиниться під рукою, то місце забитого місця слід просто забинтувати еластичним бинтом. Лопнули капіляри їм пригорнуться, що також послужить профілактикою освіти великої гематоми.

І все-таки поки що не придумали більш швидкого способу позбавитися від синяка, ніж бодяга. Її люди використовують з давніх часів як засіб, що допомагає при ударах і охороняє від освіти синців і синців. Купити її можна в будь-якій аптеці без рецепта. Якщо цей препарат у вигляді настоянки, то тут все просто - змочіть шматочок марлі або ватяний тампон засобом і прикладіть до місця удару. А якщо бодяга у вигляді порошку, то його потрібно змішати з водою, щоб вийшло «тісто» і накласти цю масу на хворе місце.

Сприяє позбавленню від синців і рутин (вітамін Р). Якщо використовувати для змащування хворого місця крем, що містить це з'єднання, то синяк пройде набагато швидше. Гарну дію роблять препарати, що містять екстракт каштана, гепарин або гірудин. Такі засоби зазвичай використовують при захворюваннях вен.

Якщо ж час було згаяно, і синяк-таки виявився, то для того, щоб він став менш помітний, можна скористатися перцевим пластирем. Усього за кілька годин гематома стане не так помітна і втратить різкість своїх обрисів. Але слід мати на увазі, що пластир можна використовувати не раніше, ніж через добу після отримання травми.

Комментариев нет:

Отправить комментарий