среда, 11 апреля 2012 г.

Рецепти швидкого схуднення



Рецепти швидкого схуднення пропонують все, кому не лінь. Іноді вони цілком раціональні, а деколи нагадують посібник з самокатування. У будь-якому випадку, перш ніж слідувати порадам з інтернету, слід тверезо оцінити «за і проти». Голодування без підготовки, екстремальні фізичні навантаження, занадто сувора дієта можуть завдати непоправної шкоди здоров'ю, а іноді, і психіці людини. Покладатися на загальнодоступну інформацію не варто, хоча б, в силу того, що у різних людей абсолютно різні поняття про норму. Звичайна «сушка» бодибилдера не підійде дівчині-бухгалтеру, а модельна дієта без контролю лікарів часто веде до сумних наслідків. У цій статті ми пропонуємо вам огляд найбільш популярних в народі рецептів і наводимо ризики, з якими ви можете зіткнутися.

Рецепти швидкого схуднення зі спорту

1. На тиждень повністю виключаємо сіль, каші, молочні продукти, випічку, цукор і обмежуємо фрукти 1-2 штуками на добу. Харчуємося несолоними овочами і мінімальними порціями нежирного м'яса. Їмо 3-5 разів на день, між прийомами їжі п'ємо якомога більше води. На восьмий день вирушаємо в баню, робимо 2-4 заходу в парилку, при цьому намагаємося випивати не більше 1 л води. Після лазні добу голодуємо на воді.

Ефект: мінус 3-8 кг, залежно від початкової ваги

Ризики: порушення роботи нирок, печінки, шлунково-кишкового тракту, виникнення тяги до певних «шкідливим» продуктам, мігрені, різке зниження артеріального тиску, гіпоглікемія.

2. Вранці до сніданку обгортається харчовою плівкою, одягаємо 2 спортивних костюма, лижну шапочку, рукавички та рюкзак з 1-10 кг будь крупи.Бігаємо або ходимо в дуже швидкому темпі протягом 30-60 хвилин. Протягом усього періоду схуднення дотримуємося дієти з мінімальною кількістю солі, цукру і жиру, і не перевищуємо поріг в 1300 ккал.

Ефект: строго індивідуальний, зазвичай 3-4 кг в тиждень, в залежності від загальної фізичної підготовки.

Ризики: зневоднення, втрата тонусу шкіри, перегрів, перетренованість, перевтома, депресія, запалення м'язів, травми суглобів, всі побічні ефекти низькокалорійних дієт.

«Народні» рецепти швидкого схуднення

1. Сісти на якийсь один продукт - кефір, гречку, капусту, один вид овочів або фруктів. Харчуватися ним приблизно тиждень-два, до настання стійкого ефекту. Зазвичай «виражається» в проходженні популярної дієті з інтернету або «дієті знаменитостей». Насправді, харчуючись одним видом їжі, людина, в середньому, вживає менше калорій, навіть якщо і не обмежує кількість їжі, проте вага, скинутий таким способом, повертається за 1-2 тижні в кращому випадку.

Ефект: 2-8 кг за тиждень, в залежності від калорійності «монопродукт», швидкості обміну речовин і завзяття «пацієнтки»

Ризики: порушення харчової поведінки, анорексія, булімія, виснаження, випадання волосся, порушення структури шкіри, руйнування емалі зубів, обвисання шкіри, уповільнення метаболізму, м'язова дистрофія, аменорея.

2. Вибрати дієту з екстремально низькою калорійністю і доповнити її нерозумною програмою вправ. До цієї категорії швидких рецептів відносяться дієти типу AnaBootCamp в поєднанні з бігом, щоденними тренуваннями інтервальними під відеопрограми і годинами ходьби. У найгіршому варіанті методика «доповнюється» таблетками для зниження апетиту, медичними препаратами, що викликають штучне прискорення метаболізму за рахунок збільшення секреції певних гормонів, або ударними дозами кофеїну.

Ефект: 3-9 кг за тиждень, в залежності від ваги

Ризики: порушення роботи серця, нервове виснаження, анорексія, булімія, компульсивное переїдання, соціопатія, неможливість виконувати трудові функції, порушення менструального циклу, безпліддя, а також всі побічні ефекти дуже низькокалорійних дієт.

Висновок напрошується сам собою - ставтеся до себе з повагою, не грайте в гру під назвою «хто швидше схудне», і консультуйтеся з грамотними фахівцями перед початком будь-якої програми зниження ваги.

Комментариев нет:

Отправить комментарий