вторник, 3 апреля 2012 г.

Як усунути мішки під очима?


Відомо, що мішки під очима вкрай важко маскуються тональним кремом або пудрою. Але не варто сумувати - адже їх досить легко усунути, якщо вони не пов'язані із захворюванням яких внутрішніх органів.

З чим пов'язана поява мішків?

1. Ознаки старіння шкіри
З віком у жінки все сильніше на її обличчі проявляються вікові зміни. Шкіра стає сухішою, втрачає пружність, з'являються зморшки. Невипадково особливу увагу виробники косметики приділяють області навколо очей і випускають спеціалізовані засоби.Адже нависання шкіри у вигляді складок призводить до мішковидні утворенням. Можливо так само утворення жирових гриж.
2. Анатомічні особливості, дані при народженні
Своєрідне будова мембрани, яка знаходиться між підшкірною клітковиною і шкірою - основна причина появи нависають мішків під очима. Якщо мембрана дуже тонка, то в результаті стресів, порушення кровопостачання, поганого харчування вона може истончаться, утворюючи невеликі отвори. Через них виходить жирова клітковина. Так утворюються подібні грижі, або, іншими словами, повіки нависають і з'являються мішки. Особливо яскраво це виявляється при застої лімфатичної рідини. Мішки можуть з'явитися в будь-якому віці.

Як їх запобігти?
1. Можна виділити деякі вправи та поради, що допомагають запобігти появі темних кіл під очима і мішків.
2. Для початку визначтеся в тому, що доглядати за століттями необхідно щодня. Вранці найкраще вмиватися прохолодною водою, прикладати кубики льоду до області під очима. А ввечері, знімаючи макіяж, зверніть увагу на ваш засіб. Воно не повинно бути ароматизований. Наносьте зволожуючі креми на все обличчя, а на зону навколо очей - спеціалізовані крему. Рухи повинні бути акуратними. Якщо очі починають сльозитися, з'явилися почервоніння - від цього кошти доведеться відмовитися.
3. Спати необхідно так, щоб голова перебувала вище рівня всього тіла.
4. Спробувати їсти менше солоного, гострого, не пити пиво та інші алкогольні напої.
5. Вправи для очей все дуже прості і займуть зовсім небагато часу. Тримайте голову прямо, подивіться ліворуч на кілька секунд, не рухаючи головою. Потім подивіться прямо і закрийте очі. Те ж вправу потрібно повторити і в праву сторону.
6. Для того щоб розслабити м'язи, примружтеся на кілька секунд, а через хвилину на такий же час відкрийте широко очі.
7. Швидко-швидко поморгайте очима, а після різко їх закрийте. Долічіть до п'яти і, відкривши очі, подивіться на точку вдалині ще на п'ять секунд. Розслабтеся і повторіть вправу ще раз шість.
8. Дивіться вгору - вправо - вниз - вліво і вправо - вліво, вгору - вниз. Виконуючи ці вправи, ви зміцните очні м'язи.

А якщо мішки вже з'явилися?

Існує безліч народних засобів, спрямованих на боротьбу з мішками під очима. Ось деякі з них.

1. Зварити неочищений картоплю і, розрізавши навпіл, прикласти половинки до очей на півгодини.

2. Сиру картоплю потерти на тертці і нанести на марлеву тканину. Її покласти на мішки під очима. Тримати цей компрес потрібно протягом чверті години. Далі нанести крем для повік. А ще через 15 хвилин пакетиком чаю зняти легкими рухами залишки крему.

3. Добре допомагають примочки і компреси з листя берези, ромашки і липи.

4. Маска зі сметани і нарізаної петрушки накладається на повіки на 10-15 хвилин. Зверху накривається вологим тампоном вати.

5. Змішаємо петрушку з картоплею сирим і помістимо суміш у марлю. На 16 хвилин залишаємо на очах, а після змащуємо жирним кремом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий