понедельник, 23 апреля 2012 г.

Як допомогти огрубілим п'ятам


Про шкіру обличчя і тіла ми дбаємо круглий рік. А ось про шкіру п'ят повелося згадувати тільки в літній сезон, коли недосконалість ступень відкривається за легкими босоніжками.

Чому грубіє шкіра на п'ятах?

Все елементарно. Ви багато часу проводите на ногах, в незручному взутті і не завжди комфортною для ніг одязі. Шкіра на п'ятах відчуває себе некомфортно, вона пересихає і, не отримуючи додаткової вологи, грубіє.

Більш того, на шкіри можуть з'явитися мозолі, тріщини, натоптиші .... Образно висловлюючись, п'яти страждають від вашого байдужого до них відношення. За що боролися, на те й напоролися.

Іноді огрубіла шкіра на п'ятах може сигналізувати про наявність в організм різного роду захворювань (авітаміноз, діабет, захворювання щитовидної залози). В такому випадку підхід до проблеми не повинен бути тільки косметичним. Краще звернутися до фахівця і провести діагностику вашого стану.
Як допомогти огрубілим п'ятам в домашніх умовах?

Якщо ви впевнені, що проблема грубої шкіри на ваших п'ятах - питання суто косметичного характеру, пора приділити їм час і увагу. Налаштуйтеся, що від однієї процедури по догляду за п'ятами, миттєвий результат у вигляді гладких п'ят вас не вразить.

А ось систематична, цілеспрямована турбота через певний термін проявиться м'якою і бархатистою шкірою. Що ж для цього потрібно?


    Комплекс заходів № 1. Ножні ванночки.

Щоденні (краще вечірні) ножні ванночки размягчат шкіру на п'ятах і ороговілий шар клітин на п'ят. Для приготування такої ванни знадобиться тепла вода, в яку додають 1 столову ложку соди. Ноги тримають у ванночці 15-20 хвилин, поки вода не почне остигати.

Супроводжують процедуру масажними рухами. 2-3 рази на тиждень можна приготувати розпарювальну ванночку для ніг на основі відвару трав. Для цих цілей добре підійде відвар ромашки або звіробою. Лікувальні трави не тільки розпарити шкіру, але і заспокоять втомлені ноги, і нададуть профілактичний ефект проти грибкових захворювань ніг.

    Комплекс заходів № 2. Очищення огрубілих п'ят.
Після того, як шкіра розпарені, можна переходити до видалення огрубілою шару шкіри на п'ятах. Мертві клітини очищають за допомогою пемзи або спеціальних скрабів для ніг. Як правило, перевірена не одним поколінням проста пемза, дає відмінний результат в очищенні шкіри.

Скористатися можна і щіточкою для ніг з жорсткою щетиною. Ретельно відлущують п'яти протягом 3-5 хвилин, після чого обполіскують ноги прохолодною водою або вибраним відваром трав.

    Комплекс заходів № 3. Зволоження та харчування п'ят.

Через декілька процедур ножних ванн і інтенсивного скрабування шкіри ваші п'ятки стануть купувати м'якість і свіжий рожевий відтінок. З'явилася на світ «нову» шкіру необхідно зволожувати, щоб знову не допустити її пересихання.

Для зволоження шкіри підійде як спеціальний крем, так і засоби домашньої косметології. Добре зволожувати шкіру злегка розігріте оливкова олія, яке слід втирати в шкіру м'якими рухами протягом декількох хвилин.

Поживний компрес для п'ят можна приготувати, змішавши 1 столову ложку оливкової олії і 1 столову ложку меду. Такий компрес не обов'язково робити щодня, досить побалувати себе 2-3 подібними процедура 2-3 рази на тиждень протягом місяця.

    Комплекс заходів № 4. Постійний догляд і турбота про шкіру п'ят.

Щоб ваші п'ятки завжди залишалися здоровими і приємними на дотик, вони потребують постійної турботою. як позбавитися від грубої шкіри на пяткахЗаключается вона в щоденному зволоженні і додаткового харчування шкіри.

Після проведення курсу по відновленню здорової шкіри п'ят (на це уйдет1 ,5-2 місяці) необхідно продовжувати щодня зволожувати шкіру і хоча 1 раз на тиждень насичувати її поживними речовинами. Це можуть спеціальні живильні маски або маски, приготовані в домашніх умовах.

Наприклад, на основі яєчного жовтка. Для цього яєчний жовток змішують з 1 чайною ложкою оливкової олії і 1 чайною ложкою лимонного соку.Маску наносять на шкіру і фіксують за допомогою марлі або бинта. Змивають маску прохолодною водою через 30-40 хвилин.

Любіть себе і залишайтеся досконалої від верхівки до п'ят!

Комментариев нет:

Отправить комментарий