воскресенье, 1 апреля 2012 г.

Сауна для схуднення


Сьогодні поняття сауна трохи споганені. Сауна видається, як притулок розпусти. Однак тих, хто ще пам'ятає, яке сприятливе і майже магічний вплив надає сауна на організм людини набагато більше. Сауна це традиційна фінська лазня. Фінські чоловіки вважають сауну священним місцем, тому ніяка «бруд» торкнутися її не може. Фінські жінки так само обожнюють сауну. Вона допомагає їм схуднути.


Сухий пар фінської сауни це одна з її основних особливостей, яку ви не знайдете в російській лазні або турецької сауні. Цей пар досить ніжний.Якщо в сауні панує зло, відчувається гнів людей, то пар розсіюється, дерево перестає виділяти приємні лікувальні аромати, і про ніякої користі мови йти не може. Але ж ми задалися метою скинути пару трійку кіло.
Ефект сауни
В сауну люди приходять не тільки, щоб посидіти голяка в дружній компанії, розслабитися і забути про проблеми так само можливо. Атмосфера сауни відмінно впливає на центральну нервову систему людини. Через 10 хвилин перебування в парильні поліпшується рухова реакція і координація рухів.Правда, після цього треба відразу бігти приймати охолоджуючу процедуру, а то при більшому часу перебування серед гарячого пара ефект може виявитися зворотним.
При відвідуванні сауни сердечко починає працювати більш інтенсивно. Це відмінне тренування для серцево-судинної системи. Разом з цим посилюється кровообіг. Але сильно навантажувати серце не можна. Тому, періодично необхідно охолоджуватися. Це робиться шляхом прийняття трохи теплого душа. Різке зниження температури додасть навантаження на серцево-судинну систему і може стати причиною простудних захворювань.
Кровообіг прискорюється і в шкірних тканинах, підвищується температура шкіри, яка досягає 42 градусів. З'являється посилене потовиділення. А це сприяє очищенню клітин шкіри. Злущуються ороговілі частинки, відкриваються пори від чого, шкіра краще дихає, підвищується її чутливість і захисні функції. Травна система, обласкана сухою парою сауни, не потребує їжі. Тому під час перебування сауни на будь-які продукти, особливо містять білок накладається табу. Справа в тому, що кількість шлункового соку в умовах високої температури знижується і збільшується його концентрація, в результаті їжа дуже погано засвоюється.
Всі ці ефекти сприяють тому, що ми, перебуваючи біля 2-х годин в сауні, танемо на очах! За один раз в сауні можна скинути до 3 кг. Для цього треба дотримуватися таких правил:

- В сауну не можна заходити з мокрою головою;
- Голову варто обмотати рушником, це врятує від перегріву;
- Перед процедурою краще прийняти душ без мила, щоб не пересушити шкіру;
- Для схуднення треба заходити в парильню часто і на короткий час, на приклад на 7-10 хв;
- Час відпочинку між заходами в парилку 15 хв;
- Під час відпочинку краще провести в кабінеті масажу;
- В перервах необхідно пити більше рідини (чай з медом, мінеральна вода, трав'яний відвар).

Незважаючи на ефект сауни, коли ми виходимо звідти більш стрункими, лікарі б'ють на сполох. У день можна втрачати не більше 300 гр.Зменшення ваги понад норми небезпечно для здоров'я. Тому фахівці радять звернути увагу на іншу менш сумнівну користь, яку приносить сауна.
Сауна прекрасно сприяє лікуванню і профілактиці захворювань нирок, радикуліту, поліартриту. Сауна заліковує травми м'язів, розтягувань, вивихи суглобів. Сухий пар знижує артеріальний тиск, нормалізує стан центральної нервової системи. Відвідувати сауну не можна із захворюваннями серцево - судинної системи, а так же людям зі схильністю до кровотеч.
Якщо дані протипоказання до вас не відносяться, то можете сміливо відправлятися в сауну за розслабленням, здоров'ям і стрункою фігурою!

Комментариев нет:

Отправить комментарий