понедельник, 9 апреля 2012 г.

Як зробити педикюр в домашніх умовах


У першу чергу необхідно підготувати інструменти. Для догляду за шкірою на ногах потрібно спеціальна щіточка або дрібнозерниста пемза для видалення омертвілої шкіри. Для догляду за нігтями необхідні манікюрні щипчики, ножиці, пилочка для нігтів (для шліфування поверхні нігтьової пластини і вирівнювання краю нігтя), апельсинова паличка (використовується для обробки кутикул замість лопаточки). Всі інструменти повинні бути очищені і оброблені знезаражувальним засобом.

Косметичні фірми пропонують різноманітні засоби та косметику для домашнього педикюру. Фахівці рекомендують використовувати засоби однієї фірми. Як правило, компанії розробляють серію продукції для комплексного догляду, що дозволяє досягти максимального ефекту. Народні засоби також ефективні і мають лікувальні властивості. Для того щоб зробити правильний педикюр в домашніх умовах потрібно наступні засоби:

    Засіб для розм'якшення і відшарування відмерлих клітин. З народних засобів рекомендується додавати в ванночку соду, морську сіль, настої трав, хвої, нашатирний спирт. Косметичні засоби наносять або безпосередньо на ноги або додають готові суміші в ванночку.
    засіб для поліпшення кровообігу, зняття набряклості, розслаблення м'язів на ногах. Для цього в ванночку додають ароматичні масла, що володіють потрібним ефектом, наприклад, масло чайного дерева, евкаліпта, майорану, лимона, туї. Так само ефективні настої цілющих трав, м'яти, меліси.
    засоби для видалення кутикули. Косметичні фірми пропонують різноманітні препарати, які видаляють кутикулу щадним способом, без зрізання. Це дозволяє уникнути попадання інфекції і запалення, які часто з'являються при механічному видаленні кутикули.
    скраб для очищення шкіри від відмерлих клітин. Існують спеціальні скраби для ніг, так само підійде звичайний скраб для тіла. Можна приготувати скраб самостійно, з кавових зерен дрібного помелу, наприклад. Так само, для видалення грубої шкіри, рекомендують використовувати харчову соду.
    поживні зволожуючі засоби по догляду за нігтями і шкірою на ногах. Поживний крем наноситься під час педикюру, освіжаючі тоніки наносять по закінченню процедури. З народних засобів рекомендується оливкова олія, рожеве масло, маски з меду, які надають поживна і зволожуючу дію, а ванночка з цитрусового льоду підійде як тонізуючий засіб.
    засоби для догляду за нігтями, вітамінна основа, лак для нігтів, фіксатор.


Маючи всі необхідні кошти для педикюру можна приступати безпосередньо до процедури, яка складається з декількох етапів.

    Педикюр потрібно починати з очищення ступень ніг і видалення лаку з нігтів.
    Наступним етапом є ванночка для ніг. У ванночку потрібно додати всі необхідні кошти і розпарити ноги так, щоб згодом легко віддалявся шар грубої шкіри. Але не рекомендується розпарювати ноги більше 10 хвилин.
    Після ванночки можна приступати до видалення відмерлих клітин. Для цього використовується спеціальна щітка або пемза. Але необхідно бути обережним, щоб не травмувати здорову шкіру. Після механічного чищення слід нанести пілінг для ніг або скраб, акуратно втерти в шкіру і на кілька хвилин опустити ноги в теплу (але не гарячу) воду. Після пиллинга потрібно обполоснути ноги і протерти рушником.
    Тепер можна приступати до догляду за нігтями. Підрізати нігті на ногах можна тільки по прямій лінії, не закругляя куточки, щоб не викликати вростання нігтів у шкіру. Якщо нігті занадто довгі, то зрізати потрібно поступово, інакше ніготь може расслоиться. Далі слід підпиляти нігті за допомогою пилочки.
    Обробка кутикул є важливою частиною педикюру. Зрізати кутикули не рекомендується з багатьох причин. Це може викликати запалення ушкоджених ділянок, а також зрізана кутикула наростає набагато швидше і виглядає не естетично. Тому кутикули видаляють за допомогою спеціального засобу і апельсинової палички. Засіб наносять на кутикулу, і коли вона розм'якшується, відокремлюють від нігтьової пластини паличкою. Поворотом палички видаляють відшарувалася частина кутикули.
    Видаливши кутикули, варто відшліфувати нігтьову пластину спеціальною пилкою, особливо в основі нігтя, щоб видалити залишилися частинки шкіри.
    Після обробки нігтів на шкіру ступень наноситься зволожуючий живильний засіб. Правильний педікюрЕту процедуру корисно поєднувати з масажем стоп. Ноги обертаються целофановим пакетом і зверху одягаються махрові або бавовняні шкарпетки, щоб засіб швидше вбралося в шкіру.Через 30-40 хвилин можна приступати до наступного етапу, а можна залишати поживні кошти на ніч, якщо це не домашні маски, які наносяться не більше ніж на 20 хвилин.
    Завершальним етапом педикюру є покриття нігтів лаком. У першу чергу потрібно видалити з нігтів залишки крему і масел. Ніготь покривається прозорою основою. Після цього наноситься два шари лаку і закріплюється фіксатором, а шкіра на ногах обробляється тонізуючим засобом.

Правильний педикюр в домашніх умовах усуне проблеми натоптишів, запобіжить бактеріальні ураження і вростання нігтів, дозволить поліпшити кровообіг в ногах, що є профілактикою варикозного розширення вен, і, звичайно ж, забезпечить ніжок красивий і доглянутий вигляд в будь-який час року.

Комментариев нет:

Отправить комментарий