вторник, 10 апреля 2012 г.

Причини пітливості і як від неї позбавитися


Чому люди пітніють?

Це фізіологічне властивість організму для забезпечення його охолодження за рахунок випаровування поту і для підтримки водно-сольового балансу.Пот - терморегулятор, який оберігає нас від перегріву. А разом з потом відбувається виділення продуктів розпаду, які утворилися в результаті обміну речовин і надають кожному з нас індивідуальний запах.



Причини пітливості

Пітливість здорової людини виявляється і в момент сильного емоційного збудження. Багатьом пам'ятні моменти перед іспитом або під час переляку, коли тебе "пробиває" холодний піт. Але короткочасне підвищене потовиділення здоров'ю не загрожує.

Але надмірне, надмірне потіння повинно насторожувати, оскільки воно нерідко супроводжує деякі інфекційні захворювання.

- Холодний піт виникає при різкому ослабленні серцевої діяльності.

- Нічне потіння - свого роду застережливий сигнал про СНІД, туберкульоз, запалення легенів і внутрішньої оболонки серця.

- Ну а якщо до підвищеної пітливості додати такі симптоми, як нечіткість зору, дратівливість і голод, то мова піде вже про ознаки кризу через низький вміст цукру в крові.

У всіх перерахованих випадках необхідна термінова медична допомога.

Здорового людини теж хвилює і дратує піт, що виникає на долонях, підошвах, пахвових западинах, хоча він викликаний не захворюванням, а фізіологічною особливістю конкретного організму.

Як позбутися пітливості здоровій людині?

Головна роль в боротьбі з цією напастю належить гігієні. Мийтеся частіше, приймайте хвойні ванни, контрастний душ і застосовуйте обтирання. Після миття пахвові западини, шию, складки під грудьми корисно протирати яблучним оцтом (але не одеколоном і лосьйоном, щоб уникнути роздратування).

При пітливості долонь треба робити ванночки для рук і протирати шкіру саліциловим або камфорним спиртом. Для особи слід вживати яблучний оцет.Пийте відвар шавлії по півсклянки вранці і ввечері (2 чайні ложки трави на 1/4 л води).

Дуже багато чого залежить від одягу і взуття, які ви носите. Синтетика, наприклад, абсолютно протипоказана для натільної білизни. Капронові (і взагалі синтетичні) панчохи і колготки, які погано утримують тепло і не вбирають піт, особливо шкідливі жінкам, які страждають на запалення суглобів, розширенням вен, тромбофлебітом або невритом. Льон, бавовна або трикотаж ось найбільш повітропровідні, гігроскопічні, волого-та теплопроніцаемие тканини, не провокують посилене потовиділення.

В якості дезодоранту добре протирати пахви місячним настоєм чайного гриба (на 1 л води 2-3 ст. Ложки настою). Це природний дезодорант.Звичайні ж дезодоранти здебільшого тільки маскують неприємний запах, не усуваючи пітливості. Пам'ятайте завжди - "Кращий запах - це його відсутність!

Комментариев нет:

Отправить комментарий