суббота, 14 апреля 2012 г.

Біла дієта. Очищаємо організм від шлаків


Біла дієта була названа так завдяки молочним і кисломолочним продуктам, які є в її раціоні. Однак крім вживання кисломолочної продукції в меню також включені свіжі фрукти.


Про користь молока, кефіру і йогурту ми знаємо з дитинства. Корисні мікроорганізми, які в необхідній кількості міститися в кисломолочних продуктах, благотворно впливають на людське здоров'я. Потрапляючи в наш шлунково-кишковий тракт, вони допомагають очистити організм від токсинів і шлаків, які в ньому накопичуються. Також кисломолочні бактерії здатні придушити хвороботворну флору кишечника, нормалізувати травлення, поліпшити засвоюваність корисних речовин. Таким чином, біла дієта очищає і омолоджує організм.

Ще одна перевага молочної продукції в тому, що вона є головним постачальником кальцію в організм. Як виявилося, кальцій необхідний не тільки зубам і кісткам, він також корисний при боротьбі із зайвою вагою.

Біла дієта триває від трьох до семи днів. Більше тижня дотримуватися раціону білої дієти не рекомендується, також не варто використовувати білу дієту людям, у яких прийняття продуктів з раціону викликало дискомфорт.

Три основних правила білої дієти

1. Жирність кисломолочної продукції не більше 4%;
2. Перед їжею слід пити 1 стакан мінеральної води без газу.
3. З фруктів можна вживати: банани, груші, персики, яблука, чорнослив, родзинки. Фрукти, які мають кислий смак, слід виключити!

Меню білої дієти

Сніданок
Нежирний йогурт - 125г;
1 фрукт на вибір з дозволеного списку, або жменю родзинок або чорносливу;
Чашка кави з молоком або склянку чаю з медом (20 г).

Обід
Зварене круто яйце;
Салат з помідорів і огірків з йогуртом, або фруктовий салат з сиром;
Стакан нежирного кефіру або ряжанки

Ланч
Вівсянка, або інша каша за винятком міною і пшеничного, зварена на воді або молоці - 100;
Сир з низькою жирністю - 125 г;
Стакан знежиреного молока.

Вечеря
1 фрукт з дозволеного списку;
Знежирений йогурт без цукру та добавок - 125 г.

Під час білої дієти перед сніданком обов'язково потрібно випивати склянку негазованої мінеральної води, яка допоможе очистити організм від отрут і запустити обмінні процеси. У людей, які не звикли до такої кількості молочних продуктів, у перший день біла дієта може спровокувати розлад шлунку. Далі організм нормалізує свою роботу і подібних неприємностей не виникає.

Комментариев нет:

Отправить комментарий