вторник, 17 апреля 2012 г.

Догляд за волоссям взимку



Догляд за волоссям взимку передбачає неухильне виконання деяких зовсім нескладних правил, які дозволять зберегти і здоров'я, і ??привабливий вид шевелюри.


Отже, якщо ви розумієте, що догляд за волоссям взимку повинен бути особливо ретельним і користуєтеся головними уборами, то, по-перше, ви точно знаєте, що внутрішній чохол будь-якого виду шапки або капелюшки повинен бути з натуральної тканини, а по-друге, ви напевно їх знімаєте у всіх теплих приміщеннях, і в метро, ??і в магазинах. Потіти волоссю ні до чого!


Також ви напевно знаєте, що пластмасові гребінці взимку - не найкращий вибір, тому що в холодну пору року волосся від них робляться остаточно «некерованими».
З особливою обережністю варто застосовувати в зимові місяці і стайлінгові кошти (для укладання волосся). Переважно звичайно, відмовитися від них зовсім.


Догляд за волоссям взимку передбачає і використання спеціальних шампунів, які не тільки охороняють шкіру голови і волосся від температурних перепадів, а й забезпечують їм випещений зовнішній вигляд.
Загалом, догляд за волоссям в даний час року передбачає дотримання декількох важливих правил, а саме:


1. Систематично використовувати зволожуючі і живильні бальзами та кондиціонери для волосся, а один раз на тиждень - спеціальні живильні і відновлюють сироватки. Порадимо домашню чудодійну маску для волосся: додаємо в відвар кропиви з ромашкою кілька крапельок вітаміну Е або мигдалевого масла і пропущений через м'ясорубку запарені окропом чорний хліб. Наносять дану суміш на волосся від третини до півгодини, потім змивають теплою водою.


2. Миття волосся в холодні місяці повинно бути тільки за допомогою теплої води, гаряча вода - табу! З вологою, а тим більше мокрою головою не можна виходити на вулицю, так як замерзлі краплі води ще в більшій мірі посилять ламкість волосся.


3. Фен потрібно намагатися використовувати по можливості менше - гаряче повітря дійсно сушить волосся дуже сильно.


4. Якщо ви помітили, що кінчики волосся стали сильно сіктися, без жалю підстригайте їх і паралельно починайте використовувати спеціальні засоби для живлення волосся. Також варто озброїтися спеціальними шампунями і бальзамами, призначеними для довгого волосся з посіченими кінцями.Безумовно, може допомогти і домашня маска для волосся з відвару кропиви з декількома краплями ефірного бергамотового масла, лимона і того ж чорного хліба.


5. При сильній електризації волосся варто звернути увагу на гребінець і головний убір. В даний час року варто віддати перевагу натуральним матеріалам, пластмасова гребінець повинна бути змінена на дерев'яну, або з натуральної щетини. З напругою, що виникають через вплив головного убору, допоможуть впоратися, як бальзами, так і кондиціонери для волосся - практично всі вони володіють хорошим антистатичним впливом.


6. Шовковистість і блиск волоссю взимку допоможуть повернути маски з вживанням природних компонентів: наприклад, маска медово-яєчна (2 ст. Ложки меду змішуємо з жовтком), або кефіру (моно).


7. Причиною поганого стану волосся в холодну пору року може бути і банальний авітаміноз - тому особливу увагу варто звертати на харчування. У раціоні в обов'язковому порядку має бути необхідну кількість овочів і фруктів, а також зерновий хліб і сир, сир і горіхи. Можна також користуватися і готовими вітамінними аптечними комплексами, призначеними для поліпшення стану волосся та шкіри (як правило, все взаємопов'язано).


8. Якщо фарбування волосся для вас необхідність, потрібно включити в обов'язковий перелік косметичних засобів відновлюють препарати для фарбованого волосся. Раз на місяць повинно стати правилом проводити курс посиленого відновлення - за допомогою спеціальних сироваток для волосся. Зауважте, взимку краще утриматися від занадто частого фарбування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий